Planet Dog

PlanetDog


Sinds 1997 maakt Planet Dog zoals ze het zelf noemen sociaal verantwoorde hondenspeeltjes en andere toebehoren. Van elk product dat verkocht wordt, gaat een deel van de opbrengst naar de Planet Dog Foundation die op haar beurt zorgt voor de financiering van onder meer opleidingen en de plaatsing en steun van hulphonden.


De meeste speeltjes van Planet Dog zijn gemaakt van hun speciale Orbee-Tuff® materiaal. Dit is een soort rubberwat niet giftig is en bovendien 100% recycleerbaar. Het speciale rubber zorgt ervoor dat de speeltjes rond stuiteren, het materiaal heeft tegelijk ook een fris muntsmaakje en -geurtje. Ze zijn ook ideaal voor spelletjes in het water want ze blijven drijven! Orbee-Tuff® speeltjes zijn geschikt voor de meest agressieve kauwers. Hoe stevig ze zijn zie je aan de hand van de Chew-o-meter (tandmeter) die bij elk product staat. 


Alle speeltjes van Planet Dog werden voorzien van de Chew-o-meter kauwschaal.


Let erop dat je de juiste grootte kiest! Wanneer een speeltje te klein is en de hond kan het achter in zijn bek tussen zijn kiezen krijgen, is het speelgoed sneller stuk. Bovendien is het ook gevaarlijk voor verstikking. Zorg dus dat je een maat bal uitkiest die hij niet achterin zijn bek kan krijgen.


De hondenspeeltjes zijn gemaakt van het award winnende Orbee-Tuff materiaal, wat een rubberachtig materiaal is. Om precies te zijn is het een thermoplastisch elastomeer. De speeltjes bevatten geen chemische weekmakers, maar zijn toch erg flexibel. Daarnaast is Orbee-Tuff een duurzaam, recyclebaar en niet giftig materiaal. Omdat honden gek zijn op ruiken is er een snufje pepermuntolie door het materiaal gemengd. Ook voor mensen is deze zachte pepermunt geur aangenaam.


Het sterke kauwspeeltje blijft drijven en ze stuiteren goed, wat het spelen extra leuk maakt. Ondanks dat de speeltjes zacht aanvoelen zijn ze extreem sterk wanneer er op gekauwd wordt. Ze zijn makkelijk schoon te maken en je kunt ze zelfs invriezen. De meeste speeltjes hebben een opening zodat je er eventueel ook nog wat lekkers in kunt doen.

Canile,

 Natuurlijk voor elke hond en kat !

 

Leopoldlei 43 - 2220 Heist-op-den-Berg (Hallaar) - info@canile.be - T +32 472 72 23 71