Canile "di amore per il cane"

Natuurlijk voor elke hond en kat!

Voedingscoaching

Versvlees kvv- Persbrokken - Snacks

Farm Food Rawhide

 

Waarom Farm Food Rawhide®

 

Honden hebben van nature een grote behoefte om ergens op te kauwen. Dit, omdat zij alleen op deze manier hun tanden en kiezen schoon kunnen houden. In de natuur kauwen wolven en andere hondachtigen o.a. op de huid van hun prooi.

Dit kauwen op zacht, taai materiaal zorgt voor schone tanden en kiezen en daardoor voor gezond tandvlees. Bij onze huishonden kan men "de huid van prooien" het beste, of eigenlijk alleen maar, vervangen door Farm Food Rawhide®.

 

Gebitsverzorging voor uw hond

Al jaren is het zo dat, bij dierenartsbehandelingen van honden, huid- en vachtproblemen op de eerste plaats staan. Opvallend is echter de enorme toename van het aantal honden met gebitsproblemen. Als reden wordt vaak aangegeven het steeds meer optreden van tandplak en daardoor de vorming van tandsteen, met alle gevolgen van dien. Omdat gebitsproblemen bij honden steeds vaker voor lijken te komen, is naast periodieke gebitscontrole een structurele aanpak noodzakelijk.

Die structurele aanpak is gevonden in de Farm Food Rawhide® kauwkluif.

"De smakelijke, natuulijke en gezonde tandenborstel voor uw hond"!

Wat is Rawhide?

 

Rawhide® is gedroogd onderhuids bindweefsel (de tweede stevige en taaie laag van de huid) van runderen. De witte Rawhide® kauw - kluiven komen uit Brazilië en worden gemaakt van de huiden van runderen die daar voor de vleesproduktie worden gehouden.

Het productiebedrijf is een onderdeel van een grote slachterij. De huiden worden direct na het slachten machinaal gespleten. De buitenste, onverteerbare, lederhuid wordt daarbij verwijderd voor de leerproductie. De binnenste lagen  verteerbare onderhuids-bindweefsel worden gewassen en op de gewenste maat in stukken gesneden.

 

Na in de verschillende vormen te zijn gevouwen, worden de Rawhide® kauwbotten in een oven gedroogd.

Een belangrijk aspekt van onze produkten is dat er bij of na de produktie geen schadelijke stoffen worden gebruikt. Daardoor kunnen wij een schoon, zuiver en veilig produkt garanderen.

 

Farm Food Rawhide® en uw hond.

Farm Food Rawhide® botten zijn stevig, hard en volledig verteerbaar. Door inwerking van speeksel komt tijdens het kauwen collageen vrij, een lichaamseigen eiwitverbinding. Dit collageen lost tandplak op. Daarnaast vindt er door de schurende werking, tijdens het kauwen op het taaie materiaal, een grondige, zichtbare reiniging van het hondengebit plaats.

Vanwege deze totaalreiniging wordt Farm Food Rawhide® "De smakelijke, natuulijke en gezonde tandenborstel voor uw hond" genoemd. 

Het is algemeen bekend dat in de mond achtergebleven voedselresten niet alleen een slechte adem, maar tevens zgn. "tandplak" tot gevolg hebben. Deze tandplak is op zijn beurt weer verantwoordelijk voor het zo gevreesde ‘tandsteen'.

Tandsteen kan dermate ernstige vormen aannemen dat ook het tandvlees wordt "aangetast" met als gevolg ontstekingen en het verlies van tanden en/of kiezen.

 

Daarom Farm Food Rawhide®

 

Een hond die van jongs af aan regelmatig Farm Food Rawhide® kauwbotten "voor de kiezen" krijgt, zal u daarvoor belonen door een tevreden metgezel te zijn met een frisse adem uit een gezonde mond. (Als bij een oudere hond zich al tandsteen heeft ontwikkeld, zal dit uiteraard eerst moeten worden verwijderd, voordat eenzelfde effekt verwacht mag worden.) 

Het unieke van Farm Food Rawhide® ligt in de volgende feiten:

 

  • Volledig verteerbaar.

Daardoor komt tijdens het kauwen collageen vrij, dat tandplak oplost en tandsteen voorkomt!

  • Direct geproduceerd en gewassen, dus een schoon, zuiver en veilig produkt.
  • Absoluut schoon en veilig.

De huiden zijn gewassen met waterstofperoxide (H2O2). Dus absoluut veilig "gebleekt" om bacteriën te doden en een product te verkrijgen dat niet stinkt en/of kleverig wordt tijdens het kauwen. Het waterstofperoxide wordt tijdens het wassen volledig gesplitst in water (H2O) en zuurstof (O2).

  • Bevat geen lichaamsvreemde stoffen.

Voor, tijdens en na de productie van Farm Food Rawhide® worden geen chemische stoffen gebruikt, zoals chroom, bromium en/of arsenicum. Ook is afgezien van het gebruik van kleurstoffen om een, qua kleur, egaler product te verkrijgen. Hoewel kleurstoffen als niet schadelijk te boek staan, lijkt het ons zinvol om, gezien de bewezen invloed van deze op sommige kinderen, dergelijke onnodige stoffen niet te gebruiken.

  • Geen chemische antioxydanten, kleur-, geur- en smaakstoffen.
  • Is niet allergeen!

De bovengenoemde punten zorgen er gezamenlijk voor dat bij het gebruik van Farm Food Rawhide® geen allergische reacties te verwachten zijn. Dit in tegenstelling tot veel andere, anonieme kauwartikelen. Het wordt steeds meer bekend dat veel "voedselallergieën" worden veroorzaakt door onzuivere, anonieme kauwproducten. Farm Food Rawhide® kan in de meeste gevallen zonder problemen worden gegeven aan honden die lijden aan een voedselallergie (tenzij het een allergie voor rundvlees betreft).

  • In zijn soort een zwaar kwaliteitsproduct.

Door de dikte van de gebruikte huiden doen de honden er langer mee. Ook de dikte van de gebruikte huiden is verantwoordelijk voor het feit dat Farm Food Rawhide®, bij gelijke lengtes, veel zwaarder is dan menig collega-product (bewezen door een test op de weegschaal).

  • Stinkt, plakt, slijmt en vlekt niet.

Omdat Farm Food Rawhide® zeer schoon en wit is en niet behandeld met kleur- en smaakstoffen kunnen de honden het overal kauwen zonder dat hinderlijke vlekken ontstaan op vloerkleed, tapijt en/of ligplaats van de hond. Bovendien wordt Farm Food Rawhide® tijdens het kauwen niet slijmerig en/of kleverig. Dit laatste is vooral belangrijk voor honden met lang haar en/of een baard.

  • Een weldaad voor de tanden.

 

 

Door middel van Farm Food Rawhide® heeft u de mogelijkheid om het hondengebit schoon te houden en daardoor de vorming van tandsteen tegen te gaan.

Daarom is Farm Food Rawhide smaakvol, nuttig, gezond en een plezier voor uw hond.

FARM FOOD RAWHIDE®